Co píší regionální noviny o našem úspěchu ve slohu?

11.10.2013 07:19

Popis: C:\Documents and Settings\Home\Dokumenty\K R A L I C C I  VSE\králík jako tygr 1.jpg                                                                                                                                            

Konal se 3. pražský chovatelský den v Újezdě nad Lesy

ZO ČSCH Újezd nad Lesy pořádala 28.9.2013 svůj 3. pražský chovatelský den v Praze Újezdě nad Lesy. Počasí nám přálo nadprůměrně a tím byla polovina úspěchu zaručena, akce se pak celkově vydařila. Bylo vystaveno mnoho zvířat od zakrslé kamerunské kozy, čistokrevných plemen králíků, morčat, exotů, šneků, želv, mini shetland, holubů, ježka bělobřichého atd., až po užovky červené u kterých projevily děti velký zájem vidět jejich ohlášené krmení. Děti se mohly zdarma vozit na 6 ponících, zdarma skákat na trampolíně, vidět 2x přednášku o dravcích a 2 ukázky práce sokolníka, zúčastnit se všech vyhlášených soutěžních kategorií viz náš web.

 

O předvedení králičího hopu včetně vysvětlení jeho pravidel a soutěže v této disciplíně se nám už třetím rokem 2x v průběhu dne vzorně postaral p. René Stupka z ČSCH se svými úspěšnými dcerami. Centrum výcviku psů pro postižené Helppes o.s. předvedlo 2x průběhu dne práci asistenčních psů. Konzultací k chovu králíků pro návštěvníky se ujal p. Milan Kudr z ČSCH a přednášku o zvířatech a vědomostní kvíz  pro děti s ukázky zvířat připravil p. Ing. Josef Blokeš z ČSCH. Výstavu krásných obrazů koní a zvířat, které svědčí o  nesporném talentu předvedla malířka p. Alena Lukešová včetně malování dětí na obličej.

V kategorii „Psaný příběh o zvířátku“ zvítězila jednoznačně Základní škola Koloděje jak vysokou účastí, tak nespornou kvalitou napsaných příběhů žáků 4.třídy. Za spolupráci děkujeme p. řediteli ZŠ Koloděje Mgr. Zdeňku Dolanskému. Žáci této školy letos vyhráli v kategorii Příběh o zvířátku co mohli, tj. poháry za 1. a 3. místo a další úspěšní dostali 5 medailí, což se předtím žádné škole nepodařilo.

Do kategorie „zazpívej písničku o zvířátku nebo „řekni básničku o zvířátku“ se letos k naší radosti přihlásilo více dětí než v loňském roce, což nás těší. Zpívaly moc hezky…

Na sokolnických ukázkách chovatelského dne byli staticky předváděni tito dravci: 

Orel stepní původem z Asie, Káně harisova žijící v Jižní Americe. Z evropských zástupců Káně lesní a největší žijící sova Výr velký. Při letových ukázkách byli prezentováni Káně harisova, při volném sledování sokolníka a následné přílety na ruku, Výr velký, který i přes svůj velký handicap dokáže za svým sokolníkem přiletět a následovat ho. Dále pak Káně lesní při základním výcviku a příletu z ruky na ruku.

Za finanční dar k akci děkujeme Magistrátu hl. m. Prahy. Za bezplatné poskytnutí hřiště včetně energií  a stanu nad tombolu MČ Praha Újezd nad Lesy. Za poskytnutí trampolíny zdarma tradičně p. starostovi Tošilovi z Prahy Dubeč a Sboru dobrovolných hasičů tamtéž. Za poskytnutí 2 poníků zdarma p. Petře Chrástové z Újezdu nad Lesy. Za výstavu obrazů zvířat malířce A.Lukešové z Příbrami https://lukesova.wz.cz. Za stánek s chovatelskými potřebami a krmivy za skvělé ceny  p. Zdeňku Růžičkovi, majiteli chovatelských potřeb, Újezd nad Lesy a za krmiva pro vystavené králíky a morčata děkujeme p. Salačovi, Agroklas, Úvaly.

 

Děkujeme za vaši účast a doufáme, že jste se díky chovatelskému dni a zvířatům mohli v dnešní uspěchané době trošku zastavit  a alespoň na chvilku přijít na jiné myšlenky…

Marcela Lamešová, předsedkyně ZO

https://www.cschpraha9ujezdnadlesy.websnadno.cz/III-prazsky-chovatelsky-den-2013.html.